Gräddig VaniljGlass utan Socker

Ingredienser

4 äggulor

6 dl Laktosfri Vispgrädde

1 Vaniljstång

2 msk BjörkSocker

4 äggvitor

Tillredning  

Separera äggen och vispa ihop äggulorna tills det blir lite fluffigt.
Vaniljstång delas på längden och skrapas ur.

Koka upp grädde tillsammans med vaniljstång och Björksocker.
Smaka av hur mycket vaniljsmak ni vill ha på er glass.
Låt koka i några minuter tills grädden tjocknat lite.

Sänk värmen och häll i de uppvispade äggulorna i den varma grädden.
Vispa ihop och låt stå på låg värme under omrörning tills smeten tjocknat.
Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills helt kall.

Vispa äggvitorna fluffiga. Vänd ner dem i gräddblandningen.
Lägg i en burk med lock och lägg in i frysen, rör om då och då och frys tills önskvärd konsistens.
Super god VaniljGlass utan det Vita Sockret, passar perfekt till färska bär.

#Egenlycka