Rena kristaller

Den nya Kristall Världen

Weeej kul välkommen till Kristall världen. Vissa av er är helt nya för kristaller och vissa av er kanske har en längre erfrenhet av kristaller.
För er som är helt nya med dessa underbara kristaller kanske det blir lite som en ny värld, en magisk värld ;).

Det finns inga rätt eller fel inom detta men jag kan ge er lite enkla tips för hur ni kan ta hand om era kristaller.
Gör inte detta till något avancerat nu utan till något vackert, tänk att du tar en liten stund för dig själv och gör något meditativt av det hela. Det finns inga måsten men det finns några små saker jag rekommenderar er att göra med era kristaller.

Det viktigaste av allt är att du ska hitta det som passar dig rätt, hur du vill göra med dina kristaller. Så prova dig fram 😀

Först så finner ni lite tips på hur ni kan rena era kristaller och efter det lite tips hur ni kan sätta en intuition i kristallerna.

 Kristaller har ju olika energier som går upp i olika frekvenser. De olika kristallerna har olika frekvenser och kan därför hjälps oss på olika vis. Man attraherar den energin som behövs. Om du är sökande och öppen för mer självkärlek så kommer kristallen till dig och hjälper dig. Energin vibrerar på samma sätt som du önskar. Kristallen hjälper oss att höja vår frekvens så vi befinner oss på samma nivå som kristallen 😉 Så att när våra känslor är på samma nivå som kristallen så uppnås lite magi!

 

Vill bara klargöra en sak först!
När det gäller vanlig smuts bör man endast torka av kristallen försiktigt med en trasa (eller skölja kristallen i vatten om den tål det), och använd inte några former av rengöringsmedel då detta kan skada kristallen eller lägga sig som en hinna på den som gör att dess egenskaper förlorar kraft.

 

 

Rena dina Kristaller

* För det första varför måste man rena sina kristaller?

Det finns nog mycket olika svar på detta.
De jag läst mig fram till och det jag anser känns rätt för mig delar jag nu med er.

Kristaller har en energiladdning för alla och allt de någonsin har kommit i kontakt med. Av denna anledning måste de rengöras.

Med att rena sina kristaller, så menar man att man renar den energi den tagit åt sig.
Ju mer du spenderar tid på att värdera dina kristaller och rengöra dem, desto mer användbar blir de för just dig, som en relation som man behöver lägga lite tid på ;). Kristallerna kommer gradvis att anpassas till din energi.

Även fast jag renar kristallerna innan jag skickar de till er så hinner de fånga upp en hel del energier på vägen till er. Därför är de bra att ni renar de när ni får era kristaller. Och lugn det händer inga hemskheter om ni skulle ha glömt det.

Vill även markera att det finns inget tvång till något, få inte det här till någon stress-grej nu. Utan se det som något vackert du även gör för dig själv.

* Ska jag även rena mitt Kristall-haslband?

Ja du kan även rena dina kristall halsband  😊 Men skulle nog rekommendera att inte rena de i vatten iallafall inte kedjorna till kristallerna.

TIPS om hur du kan redan dina kristaller

Som jag skrev tidigare så står kristallerna för olika energier så det är viktigt att kunna rengöra de ibland för att tömma de på den energin de dragit åt sig och få ladda upp de med ny fin energi. Det är mäktigt att det är naturens krafter som bildat kristallerna så det är en självklarhet att även moderjord renar och fyller upp de igen. De tycker jag är magiskt, och vackert att tänka så 😊

 

 

När du fått din kristall så kan det vara bra att direkt rena den. Eftersom nu är det din kristall och din energi. Kristallen kan ha tagit upp mycket på vägen. Gör det som en liten fin ritual det är ändå mest vår egna energi och våra tankar som laddar upp den med ny energi och nya budskap. You are the boss 😉

Rena sina Kristaller i Jorden

Man kan gräva ner sina kristaller i jorden, så att dom får en ordentlig viloperiod och kan laddas av jordenergin. Så kristallerna får mer kraft från vår moderjord. Lite så att vibrationerna i jorden gör så att kristallernas energier lättare kan återgå till sitt urspung.

Alternativt som är lite lättare är att lägga kristallerna i en kruka där du har en växt eller en blomma.
Det gör jag väldigt ofta. Hittar ofta olika kristaller i alla krukor hemma ;P Men jag får för mig att även växterna laddas upp och frodas ännu mer av kristallernas energi. Du kan även lägga kristallerna på torkade blomblad eller även ha i lite blomblad i din kristallpåse.

Jag skulle dock inte välja att gräva ner de kristaller som inte tål vatten eller ett kristallkluster, om det fastnar blöt jord.

 

Rena Kristaller i Vatten

Du kan absolut rena dina kristaller i rinnande vatten under kranen hemma, annars rekommenderar jag starkt om du har tillgång till att rena kristallerna ute i naturen som det mest magiska en rinnande bäck, eller i en sjö eller liknande.
När du rengör dina kristaller i vatten tänk då att all negativitet som stenen dragit till sig rensas bort när du ser hur vattnet rinner på de.

* Varför kan man inte rena alla kristaller i vatten?

Ja detta svar kan bli långt om man vill. Men kort en kristall är uppbyggd av olika mineraler osv. så det beror på hårdhetsskalan på kristallen. Och vissa är mer känsliga än andra och mer ”ihåliga” och kan missfärgas eller rosta.
Rosta kan vissa kristaller börja göra för att de just innehåller järn.
Som ni förstår så händer inte detta på 1 sek bara för eran kristall blivit lite blöt. Men det är bra att undvika att lägga de i vatten eller liknande. Så att de inte förstörs.

Dessa kristaller ska inte Renas i vatten!

Lepidolit, Selenit, Rubin Fuchsit
Vit Kalcit, Howlit, Gul Kalcit, Rosa Kalcit, Orange Kalcit
Blå Kalcit , Grön Kalcit ,Celestin, Malakit ,Rodokrosit
Påfågelkristall, Malakit, Sodalit ,Obsidian ,Vit Opal
Dalmatin , Blåkvarts ,Jade, Lapiz Lazuli, Turkos, Flourit
(Ser ni någon som fattas, skriv gärna till mig så jag kan lägga till den)

Rena Kristaller med Kristaller

 

Vissa kristaller har en förmåga att rena andra kristaller, Tex en Selenitstav kan rena dina andra kristaller.
Selenit har en renande förmåga och passar perfekt för att rena andra kristaller. Lägg de kristaller som ska renas bredvid/under eller i en låda nära Selenit så renar den de andra kristallernas energier.
De sägs att Selenit är mycket tålig för att klara mycket energier och inte behöver rengöras, men jag renar alltid mina Selenit stavar under fullmånen.
Selenit är väldigt känslig för vatten!
Även Bergskristallen är en väldigt renande kristall som du kan göra på lika sätt med. Ametistkluster är också väldigt bra för att rena andra kristaller.
(De kommer snart Selenit-stavar som du kan köpa i min webbshop)

 

Rena dina Kristaller i Solen

Du kan även rena dina kristaller i solljus.
Lägg dem en stund i solenssken så de får ladda. Låt de inte ligga längre tid än ett par timmar med risk för att de bleknar.

Tänk på att Rosenkvarts, Turkos, Ametist och flera ska däremot skyddas från direkt solljus eftersom de lätt bleks eller missfärgas.

Fullmåne och Nymåne

Rena dina kristaller i månensljus.
Nymånens energier är till hjälp vid en nystart, medan fullmånen förstärker det som pågår och hjälper vid avslutandet av något.
De går att rena dina kristaller både i nymåne och fullmåne och även i vanligt månljus men de sägs att de blir mer kraft vid fullmåne.
(Det finns bra appar att ladda ner för att veta när detta sker precis, de kan vara både någon dag innan och efter så det gör inget om du missat just den rätta dagen)

Lägg dina kristaller i tex. ett fönster så månljuset kan nå de, de kan även ligga ute om du har möjlighet till det.
Tänk då på så att de inte regnar och de blir blöta om de inte ska vara i vatten.
De är så enkelt att rena dina kristaller på detta vis, de renas och fylls på med fin energi.
Vid fullmåne så kan du ladda de redan någon dag innan eller efter, så få inte panik ifall du glömt; P

Jag har en enkel fullmåne ritual här om ni vill inspireras lite :
https://egenlycka.se/fullmane-meditation/

Smudge eller Rökelser

Rengör dina kristaller med smudge eller rökelse.
Tänd den och dra runt dina kristaller. Du kan hålla kristallen i röken som kommer tills du själv känner att din kristall är ren. Det finns olika rökelser som är gjorde för just rening av energier tex. Vit Salvia, Palo Santo , Cederträ m.m.
Passa även på att rena rummet och töm kristallerna på den nuvarande energin och sätt en ny intuition till de. Lika här hitta ditt eget sätt. Vissa använder även Eteriska oljor och rengör med.

Andning/ Visualisering

Håll kristallen i handen och föreställ dig att du blåser vitt, renande ljus på kristallen som sköljer bort orena energier. Antingen blåser du tills du känner att det känns klart, eller så blåser du kraftfullt tre gånger med intentionen att kristallerna skall renas.
Du kan även tex. be Universum eller ditt högre jag om hjälp de som känns mest bekvämt. Sen ladda kristallen med massa positiva tankar och Feel good känslor från dig. SÅ ni kan hitta er gemensamma frekvens.
Prova vilket som känns bäst

Sätt en intuition i din kristall

När du rengjort din nya kristall eller dina tidigare kristaller.
Så kanske du vill sätta en ny intuition/känsla i den för vad du vill att den ska ge dig nu. Tänk på att du självklart kan ändra detta och kristallen inte för alltid bär denna intuition. Här är det såklart bra att du väljer en kristall som bär på ungefär samma syfte som din känsla.
Tex vill du ha mycket lycka, framgång och abundance så är ju en Grön Aventurin väldigt bra. Eller ta en Rosenkvarts som är kärlekskristallen.

Du kan hålla kristallen i handen och tänka på den intuition/känsla du vill ge till din kristall.
”Ge mig mod att våga” ”Hjälp mig vara mer öppenhjärtad” säg de som du vill ge till dig och kristallen.
Det finns inga måsten enbart tips om du vill ha den bästa effekten av din kristall.
Men boozta upp den med det du önskar.
Skulle rekommendera att göra det under en meditation. Men för er som inte mediterar så håll kristallen i handen och tänk på den intuitionen du vill ge den.
Det finns inga måsten enbart tips om du vill ha den bästa effekten av din kristall.

Vart gör jag av mina kristaller?

Har du precis införskaffat dig ett kristallhalsband? Ja då har du säkert redan en plats för det.
Men du kanske får hem andra kristaller, tex. Sovrums-Kitet jag har i min webbshop, de kan du ju placera ut vackert i ditt sovrum, är en otroligt vacker inredningsdetalj.

Du kan placera kristaller vart som i ditt hem.
Oftast när man köper en kristall så står det lite om den som tex. En Rökvarts har jag ovanför dörrkarmen vid ytterdörren för att stoppa negativ energi kommer in i mitt hem.
Jag har Selenit torn ståendes lite här och vara hemma som också renar hemmet,
Kristaller är något som kan ligga överallt hemma som en inredningsdetalj 😀
Du gör precis som du vill.
Försök att hitta en connection mellan dig och kristallen så ni vibrerar fin energi tillsammans, det är det som är grejen <3.

Du kan ha kvar de i din kristallpåse och ha de med dig vart du än går.
I väskan , i bilen, på kontoret osv.

Jag själv har lite olika.
De större kristallerna har jag som inredning hemma.
De små har jag ofta i mina kristall påsar och väljer lite olika vilka jag tar med mig.

Just nu så väljer jag på morgonen ut vilket halsband/kristall som jag känner starkast för som en litet (skydd) för dagen.
Jag har en i fickan i jackan på någon bricka på bordet, vid datorn, en hängandes i bilen. Haha ja för mig är det kristaller överallt. Det finns inga rätt eller fel här! Du bestämmer och du lever med din kristall ; )

SÅ ge dig an den nya magiska kristall världen!
Har du frågor så är det bara att skriva, jag svarar det jag tror är rätt för jag är ingen forskare inom området ;).
Utan jag tror även här på att finn din egna kristall värld och känn efter!