VörtBröd
Ingredienser
2 1/2 dl Rismjöl
1 dl Sojamjöl
1 dl Mandelmjöl
4-5 msk vörtkrydda
2 tsk Bakpulver
1 1/2 msk Fiberhusk
2 nypa salt
3-4 dl mandel mjölk
1 tsk honung
1 msk dadelsirp
1/2 – 1 dl russin ( om man vill)
Kokosolja att smöra formen med
Tillredning
Sätt ugnen på 180 Grader.
Blanda först alla de torra ingredienserna.
Häll därefter i mjölken, börja med 3 dl och tillsätt mer vid behov, smeten ska vara tjock och trögflytande och den tjocknar allteftersom.
Smörj en form med kokosolja. Häll upp smeten i formen och grädda i 45-55 min. Brödet ska få en krispig yta.
Super gott Vörtbröd som passar perfekt in i julens smaker.
#EgenLycka