Semester utan socker

Nu var det länge sedan jag skrev något om just Sockerberoende.
Jag tänkte skriva ett inlägg om hur min första semester utan
VittSocker och Vetemjöl blev.

Som jag har skrivit innan så blev det en hel livstilsförändring för mig när jag slutade med socker. Jag kan säga att jag väldigt länge lidit av huvudvärk, jag har ätit alldeles för mycket alvedon/treo i mina dagar men nu är huvudvärken så mycket bättre. Jag stressade ofta upp och blev väldigt lätt irriterad med humörsvängningar. Jag anser själv att det även har förändrats till det bättre. Mycket av all min låga energi och negativitet har släppt och vänt mot mer energi och positivitet.

.

Så min första semester utan socker.

Vid flera tillfällen så dök tanken upp att man skulle (unna sig) man är ju på semester, då var det starkaste suget efter en riktigt kall cocacola eller ett nybakat vittbröd..
Men jag fixade det, ingen läsk eller godis pasta eller bröd.
Jag hade med mig bönpasta och hade fröknäcke som jag åt, hade även köpt med mig någon Sockerfri Chocklad för att lyxa till det, vi köpte goda frukter och grönsaker och tapas.
Istället för att på frukosten ta ett vittbröd och avsluta med pannkaka med alldeles för mycket nutella så tog jag laktosfri grekiskyoghurt med massa goda tillbehör som färska bär/frön och så en god äggröra till samt färska frukter som apelsin/grapefrukt osv..
Jätte god frukost som fick blodsockret att hålla en god balans fram till lunch och som inte skapar ett starkt sötsug. För det är ofta mellan måltiderna vi är sugna på något extra och hjärnan vill bli belönad.
Min semester blev helt underbar ändå trots att jag inte (unnade mig massa socker).

MINDFULLNESS <3

EN till sak jag vill berätta är att denna semester så kändes det mer som jag upplevde allt, jag kände dofterna, såg blommorna, och hade en sådan kraftig tacksamhet över mitt liv.
Så fantastiskt med MINDFULLNESS <3
Jag och min sambo varvade på morgonen så vi både hann ut och träna innan barnen hade vaknat. Att promenera längs stranden när ingen annan är uppe och se hur soluppgången sakta stiger och stanna upp och göra lite yoga, det är inte mycket som slår den känslan, så underbart. När dagen startade på bästa sätt så fortsatte även den känslan och tog liksom hela dagen i rätt spår.

Sockret…

När vi äter en balanserad kost så hålls vårt blodsocker i jämnnivå och då får vi en högre energi. Det vita Sockret (raffinerade) höjer vårt blodsocker kraftigt och hej och välkommen trötthet och humörsvängningar.
Inte så konstigt att våran kost kan ha sådan påverkan på oss.
Vi påverkar ständigt vår hjärna med dessa sockerkickar. Därför är det viktigt att inte äta kost som triggar igång hjärnans belöningssystem fel. Det är därför man i början om man vill sluta med det vita sockret behöver ta en paus från tex. Frukt för att det kan trigga igång suget så kraftigt. Men när du sedan vant in dig med den nya kosten så unna dig frukt, bär och sådana godsaker. Jag själv började prova mig fram med en helt ny bakningsform utan Vittsocker och Vetemjöl. Faktiskt så hade jag aldrig innan provat det, jag sa att jag inte tyckte om dadlar och att bakverk med dadlar inte kan bli gott.. Men ojoj vad fel jag hade!

Jag har slutat med socker och börjat motionera och tar hand om mig själv.
Jag reflekterar och skriver tacksamhetsdagbok och har en dialog med mig själv om mina tankar och känslor, nu upplever jag mig själv på en ny nivå.
Det är som att vakna upp ur en lång svacka, och jag förstår att min kropp inte orkat så mycket och jag tänker på mitt tidigare sockerintag kombinerat med ingen motion samt en väldig massa stress.
Inte alls konstigt att måendet inte varit på topp.

 

Så en hälsosamkropp går verkligen hand i hand med vårt välmående.
Detta skapar mera positiva tankar och mer glädje i livet.
Mår vi själv bra är det lättare att få ett välbalanserat liv.

 

 

FIND YOUR OWN WAY

Vill du förändra ditt mående så ligger det enbart på dig.
Hur vill du må?
Vill du få ett bra välmående?
Känn att du förtjänar att må bra.
Tänk att en stor förändring i livet är inte en liten quickfix utan något du ständigt får arbeta med men det är så värt det för att kunna få må bra.
Jag fortsätter med FIND YOUR OWN WAY.
Det tror jag är det ända som fungerar hos oss.
Att följa strikta dieter och göra saker för andra har aldrig varit min grej, men det kan vara någon annans väg.
Det gäller att reflektera och testa sig fram så du kan hitta det du mår bra av!

Tack för mig, ha en fantastisk helg =)
#Egenlycka