Saffranskaka med Chocklad-överdrag

Botten

4 Ägg
1 dl Nicks (use like sugar)
100 g smör (laktosfritt)
½ dl grädde (laktosfri)
1 paket saffran alt. 1 msk saffransarom
3 droppar Vaniljextrakt

3 dl Mandelmjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Fiberhusk

Vispa ägg och socker:
Smält smöret ha i saffran + vanilj blanda ner i ägg-smeten.
Blanda de torra ingredienserna med resterande.

Smörj en form och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.

Choklad Överdrag

1 dl Turkisk yoghurt (laktosfri)
15 g Smör (laktosfri)
2 msk Kakao
15 g Mörk-Chocklad (sockerfri)
½ msk Nicks (use like sugar)
3 droppar citronsaft

Vispa upp yoghurten.
Smält smöret och Kakao + Choklad
Vispa samtliga ingredienser till det blir fast kan behöver mer yoghurt.

 

Tillredning

Bred på överdraget när botten har svalnat. Ha över kokos.
Så färdig att servera!
Hur god som helst, kakan går mycket bra och äta även utan överdraget, för den blir väldigt saftig och god. Perfekt att bjuda på nu i juletider.
Lycka till med bakning och dela gärna om ni provar mina recept!
#EgenLycka