Röd linssoppa
med kesobröd

Röd Linssoppa

1 mindre gullök
1 l Vatten
1 Ekologisk grönsaksbuljong
2 dl RödaLinser (Se efter om de behöver läggas i blöt innan )
400 g Passerade Tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
Salt + peppar (smaksätt för din smak)

 

Kesobröd

4 Ägg
250 g Laktosfri Keso
3 tsk Bakpulver
1 msk Fiberhusk
1,5 dl Linfrön
1 dl Sesamfrön
1 dl Solroskärnor
Flingsalt

Tillredning!

 

Perfekt lättsammare lunch eller middag samt väldigt enkelt att laga i ordning.
Börja med att sätta ugnen på 225 grader .
Så att brödet kan stå i ugnen medans soppan kokar. 

 

Röd linssoppa
Stek den gula löken i lite smör ev. olivolja.
Koka upp alla ingridienser tillsammans i cirka 20 minuter.
Se efter vilka linser du har hemma, om de behöver lägga i blöt eller inte först.
Toppa med groddar.

 

Kesobröd
Vispa upp äggen blanda sedan i resterande av ingredienserna.
Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten och in i ugnen i cirka 20 minuter.

Hoppas det smakar!
Dela gärna med er om ni testar mina recept 🙂

#EgenLycka