Meditera till Lycka.

 Vecka 4

#Mediteratilllycka

 

Mediteratilllycka vecka 4

Jag hoppas det går bra för er med era meditationer.
I cirka 30 dagar ska man ge ett försök dagligen för att det ska förankra sig i en rutin.
Jag känner stor skillnad, jag har inte innan mediterat varje dag utan det har mest blivit i kombination med min yoga. Det är verkligen inte svårt att faktisk ge några minuter på morgonen eller kvällen för att meditera. Har ibland på morgonen vaknat tänt en lampa med skönt ljus satt på en meditation på cirka 6 minuter. Jag har alltså inte stigit upp ur sängen än. Det behöver inte vara ordnat med ljus och man ska sitta i en lotusställning. Det ska passa dig. Glöm inte det.

Vi har denna vecka fokuserat mera på vår självkänsla, där vi skulle uppmuntra och utveckla positiva mönster och välja dessa före det negativa. Försöka stänga ute det negativa som ofta kan ta över våra tankar och göra de till mer positiva tankar.. Vi skulle börja tänka mera snällt om oss själva och höja oss själva och ge oss själva beröm..
Var det svårt?
Jag hoppas ni ändå provar och fortsätt med detta, det kan aldrig bli för mycket självkärlek på detta vis.

Det finns 2 sätt att leva.
Det ena är som om ingenting vore ett mirakel.
Det andra är som allting vore ett mirakel.
– Albert Einstein

Den här sista veckan så fortsätter vi med att meditera.
Men jag har tänkt på er som fortsatt känner er rastlös och har väldigt svårt för att få till det här med meditation.. Så nu ska vi försöka praktisera meditationen i en meditationspromenad. Så ni samtidigt kan röra på er medans ni fokuserar på andningen, stillar era tankar och uppmärksammar här och nu.
En meditationspromenad betyder inte att man ska gå en powerwalk och få upp pulsen utan den ska se i en lugnare takt helst i naturen, och helst inte för mycket folk.

Meditera på promenaden.
Att meditera under promenaden?
För att hitta ett lugn och även mer tacksamhet till din omvärld. Observera din miljö, beskriv den med alla dina sinnen på ett icke nedvärderande sätt utan på ett accepterat sätt.
Det bästa är en tystare plats i naturen, (vilket inte går för alla men hitta en bra promenad väg).

Gå först långsamt och andas in och ut, känn hur kroppen blir mer och mer avslappnad trots att du promenerar. Det är inte meningen att få upp pulsen om du tar en meditationspromenad.
Bli medveten om din andning. Känn av andningen genom hela dina kropp.
Vad vill din kropp säga till dig just nu?
Tankarna kommer och går låt de passera utan att bedöma de eller värdera de. Är de svårt att få tankarna att stilla fokusera på dina fötter som bär dig medans du promenerar, fokusera och andas.

Öppna dina sinnen.
Visualisera ditt sinne lägg fokus på olika saker, ta in det med dina ögon, med din näsa, öron upplev det här och nu. Känn hur solen tränger fram och nuddar dig, lyssna på (snön, löven) under dig, känn in lukten.
Vad finns det för ljud runt omkring?

 

Uppmärksamma olika objektiv i den miljö du befinner dig i.
Iaktta och öppna alla dina sinnen för detta objektiv (detta kan du även göra om du sitter hemma och mediterar) Hitta något att fokusera på.
Du väljer själv vart du vill ge din uppmärksamhet. Notera även ditt andetag just i denna stund.

Ute just nu kanske du iakttar ett löv i din hand, inne just nu kanske en kristall eller liknade, som du iakttar på ett nytt sätt.

Hur känns det?
Varmt kallt?
Blir det varmare när du håller din hand på det?
Strukturen på objektet?
Detaljerna på lövet?
Fast, mjuk?
Se objektivet, och vrid och se mer.
Hur är ytan?
Färgen?
Detaljerna, fläckar?
Om det inte känns obekvämt kan du även använda ditt doftsinne och lukta på det.
Se på objektets storlek och form, färger, de små detaljerna i objektet. Iaktta varje detalj.

 

När promenaden är slut avsluta den då med fokusen på din andning och känn hur kroppen känns. Och tacka dig själv för den gående meditationen du just utfört. Detta kan du även göra med dina barn, ta en promenad låt de hitta ett objekt som de får iaktta och se detaljerna i. De är bara bra att även barnen får börja tidigt med att använda alla sina sinnesintryck.

Vet inte riktigt hur jag skulle få till en guidad meditation till denna utan jag tror det passar bättre att ni går ut och använder er av alla era sinnen. Bara ta in det ni hör, det ni ser, det ni känner.
Som jag skrev ni kan även rikta in er på ett objekt i hemmet, när ni tex. sitter på er yogamatta ta ett objekt och bara iaktta det samtidigt som ni använder er av meditationens grunder.
Kommer ändå lägga ut en ny guidad meditation som är mer kopplat till föregående vecka och höja vår självkänsla. Men ni ska försöka varva era meditationer, så lyssna även på den och höj dig själv och ge dig mer kärlek!! <3
Ni är så bra nu är det bara en vecka kvar i vår meditationsutmaning!!