Meditera till Lycka.

 

#Mediteratilllycka

 

Meditera till Lycka.
Dag 29.

Idag är den sista dagen på denna meditationsutmaning #mediteratilllycka
Galet vad fort tiden har gått, jag har verkligen mediterat varje dag.
Det har gett mig så otroligt mycket bra och jag märker direkt på morgonen när jag inte har mediterat hur mycket mer stressad och grinig jag blir. Jag är alltså ingen morgonmänniska som älskar livet så fort jag vaknar utan jag vill helst vara i fred och ha en liten stund med lugn och ro. Men bara jag får det i några minuter så är det bra sedan. Då gäller det att kliva upp tidigare också när man har en familj att anpassa sig till.

Jag är så glad över er som har provat det här och ni som verkligen fullföljt detta, super bra jobbat och fortsätt med det!! 😀
Som jag skrev i tidigare inlägg så tar inte detta slut nu och jag kommer då och då lägga ut en ny guidadmeditation och skriva lite mera om meditationens fördelar.
Jag ska faktiskt studera en kurs på universitetet nu om just meditation så jag hoppas på att få en hel del nya synvinklar och ny kunskap även där.

 

Många säger” jag har inte tid med att sitta och meditera”.
Men tiden finns ofta till med att sitta med din smartphone en lägre stund eller ha tvn på och bara sträck titta. Så jag har i alla fall sett över min tid för att få till iallafall en meditation om dagen och som skrivet det behöver inte vara i flera timmar, det räcker med en kortare meditation vilket är det jag inriktat mig på i mina inspelade guidademeditationer. Det är lättare att få en ordentlig fokus på allt det andra i livet om man en gång under dagen varvar ner och låter din hjärna vila från alla intryck. Övning ger färdighet som precis allt annat i livet. Det kan vara as svårt i början och komma till ro, men fortsätt öva och väg upp alla fördelar det kan ge dig.
Se till att det är bekvämt för dig. Häng inte upp dig på ett visst klockslag att du måste meditera just då, utan du får anpassa din dag, men försök finn tiden till meditationen. Släpp allting under meditationen det ska inte vara ett stressobjekt att du ska meditera utan det är under meditationen du ska vara medvetet närvarande och vila i dig själv.

Tänk även på att meditationen kan bidra till att hjälpa din hjärna så att dina lyckokänslor ökar. Det är ju en del av det jag vill uppnå med att sprida att vi varje individ ska få uppleva mera lycka och hitta sin egna väg till det.

Jag har faktiskt spelat in 2 till guidade meditationer, som ska lyssnas på innan man går och lägger sig. För att stressa ner, stänga av dagen och beredda sig för sömnen.
– När vi sover jobbar kroppen för fullt med att byta ut celler och bygga upp immunförsvaret.
Produktionen av stresshormoner minskar under vår sömn. Vår hjärna fokuserar på att sortera dagens intryck. Sömnen är livsviktigt för oss och behövs för att vår hjärna ska få vila och återhämtning. Vi kan med meditationen även hjälpa vår hjärna att slappna av mera och det anser jag är en otroligt viktig sak för oss själva att göra. Så här får ni till att börja med en meditation som är bra att göra på kvällen för att varva ner.

Så prova lyssna på detta nu på kvällen om ni inte redan har fått in eran kvällsrutin med meditation. Det finns en del att välja på och på min hemsida kommer alla inlägg ligga kvar angående meditationen och dens fördelar.
Jag tackar hjärtligt för denna månad ni är fantastiska! <3
Ha en underbar vecka så hörs vi mera snart.
#Mediteratilllycka