Meditera till Lycka.

 Vecka 2, dag 11

#Mediteratilllycka

 

Mediteratilllycka dag 11. 

Hur går det med era meditationer?
Vi är nu inne på 11 dagen i vår meditationsutmaning.
Bra jobbat 😀 
Har ni inte hunnit med alla dagar då är det så. 
Och har ni inte börjat ännu, följ med ändå det är aldrig försent. Det är en hjälp till er för att försöka finna meditationen. Den här veckan skrev jag att vi skulle ägna oss åt mer självkärlek till vår kropp.  Jag la även ut en Meditation med kroppsscanning i söndags, den är lite längre men försök att någon dag i veckan göra denna meditation. Det är viktigt att ge fokus till hela vår kropp, speciellt om vi vill stressa ner och lära känna kroppens signaler. 

 

Självkärlek

 Vår självkärlek är ett tillstånd av vår egna självuppskattning.  Den växer från handlingar som ger både vår fysiska och psykiska hälsa en boozt. Ju mer du mediterar desto mera lär du känna dig själv och din kropp.  Du blir mer medveten om kroppens signaler både fysiskt och psykiskt. Du kommer veta vad du behöver mera av och dina behov.  Det blir då lättare att hålla dig ifrån dina automatiska beteenden och negativa tankar. 

Fysiskt aktivitet: 
Du kan även koppla in fysisk aktivitet. Det har en stor positiv effekt för bland annat stress och oro. 
Tränar du inte nu, så börja med promenader. Njut av naturen hitta dina meditations stunder under en promenad. Låt din kropp få må bra, bli mer medveten om din kost. Då menar jag inte att du ska börja med strikta dieter m.m.. Utan testa dig fram även här. 

Vi måste sluta självkritisera oss.. 
Vi måste ge oss själv
a mer kärlek. 
Gör de bästa utav det du kan. Som sagt lägg om din träning lägg om din kost försök balansera det så du klarar av det! 
Om du mediterar mera så får du ett större tålamod och faktiskt kan klara av att ta den där promenaden eller börja simma eller något som du faktiskt tycker om. 

Om du konstant ger dig själv negativa kommentarer, ja då skickas de signalerna till din hjärna och hmm vad händer då ? 
Den lyssnar på dina signaler och du får mer negativitet om dig själv..  
Därför vill jag i mina meditationer alltid ha med positiva affirmationer för att verkligen få dig att tänka om. Ge dig mer självkärlek, varför skulle du inte älska dig själv? 
Skulle du vara ego, självgod?
Skulle inte tro det du är du och ingen annan är som du.
 

Lånad text.
I en gammal artikel i Dagens nyheter fann jag detta vilket jag tycker är väldigt kloka ord och även kopplat till mitt förra inlägg, vad som händer i hjärnan. 
”Självkritik väcker rädsla och aktiverar samma område i hjärnan som om vi är utsatt för en kamp, flykt situation. Vi får ett påslag av stresshormoner som Kortisol och Adrenalin. 
Självmedkänsla kopplar istället till systemet för omsorg osv. Det lugnar vår hjärtrytm och aktiverar våra må bra substanser som Oxycontin och  Endorfiner. De fungerar automatiskt när vi har en fredlig samvaro med andra och oss själva”..

Hur bra är inte denna text egentligen, nu när vi fått en förståelse vad som händer i hjärnan vid stress och meditation. Koppla då på detta med att ge dig själv mer självkärlek både inåt och utåt. 

Veckans Meditation.

Jag har spelat in en till kortare meditation på cirka 5 minuter. Den finns här nedanför samt att på Youtube (egenlycka). Just för att lägga fokusen på din kropp. Ge den mer självkärlek.

Om ni vill dela i era händelser på instagram så tagga gärna mig då @egenlycka. Vill ju inte missa eran inspiration till att meditera. 🙂
Jag finner sådan inspiration och glädje av det här. Hoppas nu också gör det

Ha en fortsätt fin vecka så kommer det mera information och en ny meditation på söndag.
#Egenlycka #Mediteratilllycka