Meditera Mera

#Mediteratilllycka

 

Hoppas ni haft en underbar hösthelg allesammans.
Det har jag haft med yoga, skogspromenader och allmänt familjemys påfylld med positiv energi till den kommande arbetsveckan.
Jag fick sådan respons i veckan när jag la ut om att just meditera mera. Det kom mycket frågor och om jag hade tips att ge så då skrev jag ut frågan om ni var intresserade att delta i en slags meditations Challenge under en månad ,vilket det var mest JA svar på!
Så kul klart jag måste ordna det.
Jag kommer försöka guida och ge er tips och försöka lägga ut en längre sammanfattning på söndagar, förhoppningsvis få till någon video med.
Det blir samtidigt en utmaning och lite utanför min Comfort Zone, meen Vi Kööör =D
Är absolut ingen expert inom området men jag vet vad som har hjälpt mig mycket.
#Mediteratilllycka

Lycka för mig innebär en balans av att ha hittat inre ro och självkärlek till sig själv. Hittar man det så blir det lättare att hitta en balans i sitt liv. Det är något vi behöver öva på och acceptera oss själva som vi är. Genom meditation så blir vi mer närvarande, och det sänker våran stressnivå. Vilket påverkar vårt egna mående i en positiv riktning. Just därför kommer jag använda mig av #mediteratilllycka

Genom meditation så kan vi lära oss att se våra tankar och känslor som dom är. Du kommer kunna hitta dig själv som den du är och inte identifiera dig med dina känslor eller misstag. Du kan via meditation bygga upp en bättre självkänsla, få bättre självkännedom, större empati osv..
Det kan återkopplas till vårt egenvärde. Hur vi tänker och reflekterar. Kan säga att mitt egenvärde var på botten i många år, med en stark osäkerhet och ofta kraftig ångest. Fy är så glad att jag arbetat så mycket med mig själv att jag faktiskt kan njuta och uppskatta livet och framförallt mig själv!
Detta kan jag tacka yoga och meditation för, det har varit en bra vägledning för mig. Så självklart vill jag sprida det som kan få en att må bra och få en att hantera jobbiga situationer/händelser i livet på ett bättre sätt.
 

Sprid gärna budskapet så kör vi igång nästa söndag 22/9 och en månad framåt. Där vi utmanar oss själva att meditera en liten stund varje dag en månads tid. Det räcker med att börja med 3-5 minuter första veckan så utökar vi det sedan lite. Du kan ställa timern på en klocka eller mobil om du vill. Det krävs att man övar och gör det ofta för att det ska fungera. Jag försöker göra det både morgon och kväll men tänk vi är helt olika, så hitta det som passar dig. Skulle du känna att du inte hinner med någon dag, så är det så, inget att haka upp sig på.
Vi försöker uppmuntra och peppa varandra till det här tycker jag!
Jag kommer under denna månad lägga ut mera i mina händelser och inlägg om meditation som kan hjälpa er, och skriv gärna till mig om ni har frågor. Allt kommer även ligga på min hemsida egenlycka.se 

(Ett tips redan nu är att ladda hem Mindufulnes appen)

Sitt i tystnad och börja öva med att andas in och ut genom näsan. Nästa vecka så börjar vi utmanningen #Mediteratilllycka
#EgenLycka