Lyckans Sommartårta

Botten

100 g Laktosfritt smör

 

3 dl Mandemmjöl
1/2 dl Kokosmjöl
1/2 dl Porfiber
2 tsk Bakpulver
1 msk Fiberhusk
2 tsk Vaniljextrakt
1/2 dl Flytande Honung
1/2 dl Kokossocker

 

4 Ägg
2 dl Mandelmjölk 

 Smält smöret.
Blanda samtliga torra ingredienser.
Blanda smöret med de torra ingredienserna, vispa sedan i äggen och mandelmjölken.

 

Smörj en form med kokosolja eller smör med avtagbarkant.

Ha kakan i ugnen på 175 grader i cirka 25 min.

 Låt kakan svalna och dela sedan upp den i mitten.

Vill ni ha en ännu högre tårta så rekomenderar jag att göra en dubbelsats och göra 2 kakor så det går att dela på utan att gå sönder.  

Fyllning

1 dl Laktosfrigrädde
3 dl Blåbär
2 tsk Vaniljextrakt
Vispa upp grädden och mixa sen i blåbären.

Lägg fyllningen i mitten av kakan. Ställ sedan in i kylen i någon stund.

Topping

3 dl Laktosfrigrädde (Vispa upp)
1/2 liter med färska Jordgubbar
10 g Mörkchoklad

 

Toppade även med mina dadelbollar recept:  https://egenlycka.se/chokladbollstarta/

Slut Fixet!

Bred ut grädden jämt på tårtan och dekorera med färska jordgubbar och mörkchocklad, vi valde även att lägga på halverade dadelbollar för lite extra kalas känsla. 
Supergod Sockerfri,Laktosfri,Glutenfri tårta och bjuda på =)
Provar ni min recept dela gärna med er 🙂 
#EgenLycka