Lyckans Sockerfria Semlor

Semmelbullar

10 Urkärnade Dadlar

3 Ägg
1 dl Kokossocker

4 dl Mandelmjöl
1 dl Hasselnötsmjöl

1 msk Bakpulver
1 dl Porfiber
 ½ msk Kardemumma
1 nypa Salt

1/2 dl Laktosfri-Grädde
1 1/2 dl Havremjölk

Sockerfri-Mandelmassa

50 g Mandelspån
2 msk Kokossocker
1 msk Agavesirap
3 msk laktosfri grädde 
Inkråm från bullarna

Tillredning

 

Börja med att sätta ugnen på 180 grader.

Semmelbullar:
Mixa dadlarna i en mixer, ha sedan i äggen och kokossockret och mixa ett par minuter.

Blanda de torra ingredienser i en annan bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa i grädde +mjölk.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10-15 minuter. Den blir något kladdig men tillsätt lite mandelmjöl och forma till små bullar. Jag fick ut cirka 6 bullar på detta recept. 
Bullarna ska vara i ugnen cirka 20 minuter.
  Gör du större bullar så cirka 25 minuter. 
Gröp ut bullarna så du kan använda dig av inkråmet och ha i mandelmassan.

Mandelmassa:
Börja med att mixa mandelspånen och ha sedan i resterande ingredienserna  

Fyll upp bullarna med mandelmassa och toppa med Laktosfri grädde. 
Använde mig av cirka 3 dl Laktosfri grädde till 7 semlor. 

 

 

 

Så god Sockerfri, Glutenfri, Laktosfri Semla.
Lycka till med eran bakning =) Dela gärna om ni provar mina recept!
#EgenLycka