Lyckans drömMiga Sommardessert

Havreflarn

50 g Laktosfritt smör
2 dl Havregryn
1/2 dl Agavesirap
2 msk Nicks (use like Sugar)
1 msk Honung
2 tsk Kanel

Rabarber § Hallonkompott

3 dl Hallon
1 Rabarb (tog en lite mindre)
3 dl Vatten
1/2 dl Nicks (use like sugar)
Några droppar Citronsaft
2 msk Potatismjöl

Havregrädde

2,5 dl Havregrädde
100 g Laktosfri Philadelphiaost
1 msk Nicks (use like sugar)
3 droppar Vaniljextrakt
Några droppar citronsaft

Tillredning

Börja med att sätt ugnen på 175 grader.

Havreflarn:

Smält samman alla ingredienser för havreflarn i en kastrull.
Lägg upp små runda kakor på ett bakplåtspapper.
In i ugnen i cirka 10 minuter de ska bli gyllenbruna.
Låt sedan havreflarnen svalna.

Rabarber och hallon kompott:

Ansa rabarbern och ha i färska hallon i en kastrull, ha sedan i resterande ingredienser rabarber och hallon kompott .
Koka upp tills de har mjuknat.

Använd cirka 2 msk potatismjöl + 6 msk vatten.
Vispa ordentligt i en skål för att sedan hälla över i bärblandningen.
Låt koka upp tills ni ser att kompotten är klar, ställ sedan för att svalna.

Havregrädde:

Vispa upp havregrädden och ha sedan i resterande av ingredienserna till havregrädden.

När havreflarnen och kompotten har svalnat, så börjar ni varva de i några fina dessert glas.

Slutfixet:

Jag började med Rabarber och Hallon kompotten, sedan varvade jag med småbitar från havreflarn och sedan havregrädde.
Toppade sedan med blåbär (nyplockade från skogen).
Helt underbart med alla färskabär!
Fantastsitk god dessert som är perfekt att bjuda på en varm sommardag.
Njut av en god Sockerfri dessert och fortsätt ha en fin sommar 🙂

#EgenLycka