Let shit GO

Sluta älta gammalt skit!

 

Sluta älta gammalt skit som enbart ger dig negativ påverkan, försök ta det förflutna som det varit och blicka framåt men framförallt var i nuet.

Det är aldrig försent att hitta sin egna grej och göra det man själv mår bra av.Bryt gamla invanda beteende, det går. Jag själv är ju väldigt såld på just KBT, kognitiv beteende terapi och använder mig mycket av det inom arbetet men även med mig själv ofta.
Så jag kommer nog skriva en hel del mer om det senare och utveckla min hemsida med mer KBT inspiration speciellt när det gäller beroende.
I KBT så lär du dig även att reflektera över ditt egna beteende. Där man kan tyda vad negativa tankar gör mot oss själva och hur vi tänker på vår omgivning. Man behöver exponera sig för att lära sig att hantera sina rädslor och detta tror jag absolut på. Skulle ju aldrig trott för cirka 10 år sedan att jag skulle våga hålla i föreläsningar själv eller möten osv.
Men övning ger färdighet eller vad säger man.

Hur många av oss har inte tankar som dömer, jämför, klagar, gnäller om olika människor, situationer osv.. Detta är grunden till ett sämre mående..
Att ständigt jaga Dopamin kickar och att alltid längta till något , det blir ofta inte bra i längden. Det är viktigt är vara här och nu och njuta av det som finns.

Läste detta i en bok och jag anser det är klockrent.

”Livets mest njutningsfulla ögonblick är de stunder då vi är som mest fokuserade och närvarande i nuet”

 

Öva på att ta bort tankar från det förflutna som jagar dig med ångest. När dina tankar istället rusar månader fram efter längtan efter något nytt, stanna upp… Vad finns här och nu?

Tänk att det ska vara så svårt att bara stanna upp och leva i nuet.
När man stannar upp någon minut och andas så blir vi medvetna om våra tankar, känslor, sinnesstämning, kroppen och beteendet ju mer vi övar dessto bättre blir vi på att försöka få bort vårt negativa tankemönster.

 

 

Stanna upp andas som i Kundaliniyoga du tänker SAT på inandning och NAM på utandning. Vilket står för Jag är Sanning. 

Du är den du är och du kan vara den du vill vara. Stärk dig själv, inte Tryck ner dig själv.
Uppmärksamma det fina som finns runt omkring dig, ta vara på positiv energi.
Andning gör dig kanske inte till en bättre människa, men det ger dig en möjlighet till hur du väljer att bete dig här och nu.

Som skrivet min hemsida är under utveckling och jag har många visioner om hur jag vill att det ska vara, ni får jätte gärna skriva till mig om ni önskar jag ska skriva om något speciellt.
Jag får fina och intressanta erbjudande av er som är så roligt, för tillfället arbetar jag redan heltid och kan inte lägga alldeles för mycket tid på vissa saker men det kommer nog och jag tycker det är så inspirerande att kunna stötta varandra och dela med sig av sina kunskaper.

 

Vi har enbart ett liv och det ska man ta hand om på bästa sätt. Varför leva ett liv som man inte trivs med när man kan förändra det till det bättre?
Jag är så tacksam över mycket.
Önskar er en underbar helg.
#EgenLycka