Inte ett problem som ska lösas

Livet är inte ett problem som ska lösas utan en verklighet som ska upplevas.

 

Man behöver sluta kämpa så hårt mot sig själv och istället börja leva med de kvalifikationer man har.
Börja leva efter en ny inställning i livet. Du kan bryta dina invanda mönster, det går faktiskt..
Det är ofta i dina inre tankar som problemen skapas och du kan älta och övertänka händelser/situationer i oändlighet.
Vad hjälper det dig? Att du önskar att en situation hade gått annorlunda till?
Igen lev här och nu fokus i nuet.
Att älta och ge en själv ångest för händelser som redan skett är inget som ger dig något positivt alls. Klart att man kan vara ångerfull över något och be om förlåtelse om det har uppstått en sådan situation. Men att leva i en värld där du enbart ältar saker du har gjort, hur rolig blir den verkligheten?
Ta tag i de problem du har och lär dig av dina misstag. Mer kan vi inte göra.
Jag är absolut en övertänkare och har haft extremt många timmar med ångest för att jag ältar massa onödigt.
Att försöka leva mera här och nu är att stoppa sig själv när de negativa tankarna drar igång, de är väldigt givande och ger mer positivitet. Vissa saker går inte att förtränga men det finns något oerhört viktigt och det är att acceptera.

Den här texten har jag vid mitt skrivbord på kontoret och jag tycker det påminner mig ofta om att vara här och nu.
If you are depressed you are living in the past.
If you are anxious, you are living in the future.
If you are at peace you are living in the present.
Ska vi finna vår egen lycka måste vi hitta en acceptans och acceptera det förflutna och hitta en självkärlek till sig själv. Livet är inte en dans på rosor ständigt utan negativa händelser kommer att drabba oss, vi kan inte fly undan och undvika allt som är negativt i livet.
Genom att försöka fly från obehaget och vår inre smärta så finner vi inte lyckan, dina känslor kommer alltid ikapp dig. Det viktigaste vi kan göra är att acceptera det som händer och försöka hantera det på bästa vis.
Vid tex. ett beroende så ersätter människor ofta alkoholen eller drogen till något annat, det blir en quickfix i hjärnan. Man väljer den breda motorvägen som är (lätt) att ta sig fram på. Tyvärr så är det enbart kortsiktiga lösningar som inte kommer att hjälpa i längden utan man behöver alltid se det långsiktiga målet.

 

 

 

Det som även händer ofta är att man skyller sina omständigheter på alla andra.
”Det är pga. den och den som allt blev fel”, ”Det var den som gjorde si och så”
Istället för att faktiskt granska sig själv hur förhåller jag mig till situationen?
Hur agerar och reagerar jag nu?
Viktigt att reflektera över för att faktiskt finna sin egen sanning.

 

I mindfullnes så strävar man efter att hitta den medvetna närvaron.
Den medvetna närvaron är att sträva efter en öppen icke dömande inställning. Att med alla dina sinnen acceptera här och nu.
Det försöker jag sträva efter konstant, det är verkligen inte lätt och man har ständigt tankefällor som kan leda till katastroftankar.
Men jag försöker och alltid tänka, vad gör dessa tankar med mig?
Hur mår jag när jag drar upp en jobbigt minne?
Vilka känslor får jag, varför drar jag upp min egna ångest när jag just nu mår bra? Vad gör jag mot mig själv egentligen?
Var snäll mot dig själv ge dig själv kärlek, för det är du värd.
Glöm aldrig det.
#EgenLycka