Ett inlägg om holistisk hälsa och vår balans i kroppen.

 

Nu när vi gått in i ett nytt år är det många som avger nyårslöften och vill börja ta hand mera om sig själva. Vår hälsa är något som har blivit något vi fokuserar mera på och vi tänker mer på den.

Hur står det nu till med din hälsa?
Vad innebär hälsa för dig?

Det är två frågeställningar som vi borde stanna upp och reflektera över.
Jag själv tror på holistisk hälsa. Att allt är en helhet, att vi behöver finna en balans i allt för att få kroppen och knoppen att må bra.
Lite som att avsluta ett träningspass med en cigarett, där kan jag se lite obalans. Eller träna stenhårt, men leva ohälsosamt och inte ta hand om sitt inre.
I många år så tränade jag inte, åt dåligt mycket halvfabrikat, festade, använde mig av nikotin. Hmm konstigt att man har haft besvär av ångest? – Nej inte direkt.
Vi behöver rannsaka oss själva och verkligen göra upp en bild vad som behövs för oss själva för att kunna må bra. Som jag tidigare skrivit, alla hittar sitt eget sätt, jag skriver inte att man ska sluta med det och det. Utan finna det man mår bra av. För att få en helhetsbalans.

Jag vill nu leva en livsstil som får mig att må bra. Att kunna se alla delar det är holistisk hälsa. Lyssna in vad din kropp och själ säger till dig. Låt inte andra människor få lägga sig i vad du behöver. Du måste finna ditt eget sätt/Findyourownway.
När man kan stänga ute andra människors negativitet och dåliga energier då är det lättare att kunna lyssna in vad man själv behöver. Allt för många vågar inte gå sin egen väg pga. andra människors åsikter och tyckande. Det är så synd.
Fuck them säger jag, våga satsa på det du tror på, låt ingen trycka ner dig.

 

Balans

Jag vill även skriva lite om hur viktigt det är med vår kost och vad vi behöver lägga till för att få en mer balans i vår kropp. Jag gjorde nyligen ett test för att se över hur min balans i kroppen såg ut. Ganska bra tänkte jag, men nej det var så otroligt dåligt så det var skrämmande. Jag gillar verkligen att man kan ta ett blodprov och få se hur det ser ut i kroppen.Ett blodprov som inte kan manipuleras då det är helt anonymt, du själv får en kod som du använder dig av sedan och kan kolla ditt resultat. Ett blodprov som skickas till ett oberoende LAB. Testet visar hur du mår inuti. Dels så visar det hur ditt intag av de essentiella fettsyrorna ser ut, balans/obalans i din kropp, inflammationsnivån i kroppen. Hur cellerna kan ta upp näring och kroppens skydd mot livsstilssjukdomar.
Kan säga att mitt var väldigt rött..

Tycker det är ganska perfekt att börja det nya året med att ta ett test.
Att faktiskt mäta oss själva hur balansen står till i kroppen. Och göra vad som krävs för att kunna få en bättre hälsa i ett holistiskt perspektiv.
Det är viktigt att vi får i oss rätt mängder av vissa ämnen som kroppen kan ha svårt att tillföra själv.

Grunden och den första byggstenen är att finna en balans mellan fettsyrorna, så kroppen kan fungera som den är skapt. 95 % av oss människor har en kraftig obalans i vår kropp.
Vår kropp behöver både Omega-6 och Omega-3 för att den ska fungera som den ska.
Vi är skapta för att ha 1:1 i balans men kan även fungera okej med 3:1.
I Sverige kan vi se genom statistik att de flesta ligger över 12:1. Cellerna får då svårt att ta upp näring och släppa ut gifter.

 Det är lätt för vår kropp att bli inflammerad på cellnivå, tyst och sakta tar det över våran kropp som bryter efter ett tag ut i sjukdom och ohälsa. De kan yttra sig i olika saker i kroppen tex; magproblem, trötthet, nedstämdhet, ofta sjuk i tex förkylningar, huvudvärk, värk i vår kropp, hudbesvär, stress, sämre immunförsvar och listan kan fortsätta…

Vår kost har blivit så processad det senaste århundradet. Allt för att det ska kunna hålla längre. Genom att maten blir processad så innehåller vår kost så mycket mer Omega-6 i stora mängder, som vår kropp har svårt att ta hand om.
Ett inflammatoriskt tillstånd kan tillslut bli kroniskt tänk på det.
Omega- 6 är billigt och ökar ju livslängden på olika livsmedelsprodukter, så det är väl inte så konstigt att det har ökat så kraftigt i kosten det senaste århundradet.
Omega-3 som jag pratar om är det som innehåller EPA och DHA. 

Det är inte lätt att få i sig rätt mängd av Omega-3 , då det härsknar fort och inte hinner komma ut i vår kropp och göra det som den behöver. Även extra viktigt för oss gravida att få i oss bra med Omega-3, de ger viktiga funktioner för fostret. Så lite kan man förstå varför mitt testresultat var så extremt dåligt eftersom det lilla jag fått i mig har gått till min bebis, men därför är det extra viktigt att äta extra av Omega-3.

Tänk att kroppen kanske har 5 dubbelt så mycket Omega-6 i kroppen då behöver Omega-3 ”springa omkring och släcka bränder i din kropp” eftersom Omega-6 är inflammatoriskt och Omega-3 är antiinflammatoriskt. Bara kämpa för överlevnad istället för att få ha en balans och fokusera på alla delar i kroppen.
Väldigt intressant tycker jag, man kan fördjupa sig hur mycket som helst i detta men tänker inte gå in på detaljnivå.

 

Jag har börjat använda mig av en produkt som hjälper kroppen att uppnå den ordinarie balansen som vi är skapta för. Den är superbra och jag rekommenderar den verkligen.
Den får oss i bättre balans, framtagen av forskare, består av helt naturliga produkter. Den håller sig färsk och kommer ut i vår kropp. Har fått höra av så många som den har hjälpt ordentlig till mycket hälsofördelar
Tro mig jag är en kritiker. Men när jag använder mig av något som fungerar och får mycket referenser och vetenskapliga bevis på hur mycket den har hjälpt andra till bättre hälsa plus att jag själv redan fått mycket positiva effekter av att använda mig av den, då står jag för den. SÅ skeptiska eller inte, tycker absolut ni borde se över er balans i kroppen, för ett bättre välmående. Jag hjälper er gärna! 🙂

Varför inte starta upp året med att se efter hur det ser ut i eran kropp?
Skriv så ordnar vi det tillsammans.
Ha en fortsatt fin måndagsskväll.

#Egenlycka