Barn och Meditation , 3

 


Här kommer det tredje inlägget om Barn och Meditation.
Denna meditation är mer en liten upplevelse resa barnet får göra, det blir spännande, lugnt , vackert och avslutas med dans om barnet vill.

Denna meditation har jag gjort för att barnet ska kunna lämna över oro/ångest på ett lättare sätt. Det kan vara svårt för barn att förstå en känsla och prata om den.

Meditationen handlar om att barnet reser till månen, på månen får de lämna av känslor, tankar, ord som de vill lämna bort. Eller vill de inte lämna något så är det helt okej med såklart. Jag har ändvänt mig av månen och reflekterar även i berättelsen om att barnet alltid kan vända sig till månen. De kan bara se upp på himmelen och prata, lämna över eller få kraft. Det är viktigt att ha en kraftkälla att få lämna och hämta energi från. Både som barn och vuxen.  

Så även i denna meditation får barnet lämna över sådant som gör att de kan må dåligt eller jobbiga saker eller stress och oro för att sedan laddas upp med månens fina energi och kraft.

Meditationen avslutas med dans på månen, som barnen sen kan fortsätta med i rummet de befinner sig i.

Det ska vara glädje och skratt och roligt. Barnet ska vilja detta själv det är otroligt viktigt! 🙂

 

Fortsätt att testa er fram tillsammans.
Det är eran stund, barnets stund.
Det blir ju en liten aktivitet ni gör tillsammans, försök få barnet lugnt och öva på andningen och lyssna in. Vill inte barnet så tvinga hen inte ;P Då kan det bli en negativ effekt och barnet kommer inte vilja testa något mer.

Låt barnet skratta om de vill det, fnissa , kanske greja med någon sak i handen samtidigt tips låt barnet hålla en lugna kristall i sin hand 🙂

Meditationen är super bra för barn och då måste de få introduceras på ett bra sätt för att de ska gilla det. 🙂

Efter Meditationen.

Frigörande dans.
Är något som är så underbart och bra för kropp och själ.
Barn är nog bättre på detta än vuxna de kan slappna av och bara shaka loss precis som de vill med riktigt ren livsglädje.
Och det ska vi även uppmuntra dom till att göra ännu mera!

Här är det bara att lyssna in till kroppen vilken rörelse den vill göra, ståendes, liggandes eller sittandes, helst blunda och bara dansa.
Känn glädjen bubbla upp från rörelsena. Frigörande dans kan öka vår självkänsla.

 

Genom frigörande dans kan vi även lättare kunna uttrycka oss både verbalt och känslomässigt. Hämningar och blockeringar kan släppa i vår kropp. 
Jag tycker frigörande dans är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med barnen. Bli lekfull, släpp på alla tankar och framförallt släpp på hur man ser ut eller vad andra tycker. DET SPELAR INGEN ROLL! Det är du och ditt/dina barn här och nu, det mest fantastiska som finns. NI här och nu.

Jag blir så glad när ni delar och ger feedback, underbart!

Det kommer komma flera barn meditationer, då jag tycker det är super kul att spela in de, och mina barn blir så inspirerande av olika sagor.

Kram till er