Barn och Meditation , 2 

 

Här kommer det andra inlägget om Barn och Meditation.

Meditationen utgick från en liten inspirerande berättelse av en dag som jag och mina barn hade.

Denna meditation har jag gjort för att barnet ska kunna känna sig trygg och kunna lämna över oro/ångest på ett lättare sätt. Det kan vara svårt för barn att förstå en känsla och prata om den.
Det kan bli som en klump i magen eller som att det sitter fast något i halsen. Alla barn är unika och kommunicerar detta på olika vis. Det kan även vara svårt för barn och veta och sätta ord på det.

Genom denna meditation så får de genom sagan lämna över allt som inte känns bra, tankar, känslor och allt sånt som de vill släppa taget om.
De får lämna över och släppa på det som besvärar de och känns jobbigt.

Sedan får de även chansen att laddas upp med ny fin energi.
Där de ska bli booztade med mer kärlek och värme och kraft.

Det är så viktigt för  barn att få öva på detta och såklart vi vuxna 😉
Att få lämna sådant som besvärar och laddas upp med ny kraft och energi.

Barn kan få ångest, men de kan ha svårare att sätta ord på de och veta vad det är.
Det är en stressig värld och extremt mycket intryck på olika vis i dagens samhälle. SÅ varför inte ge våra barn verktyg till att kunna hantera denna värld genom andning och bygga upp en stark självkänsla.

Efter Meditationen.

Om barnen sedan vill skriva eller prata om saker som bubblat upp genom meditation låt de göra de. Det är ju ett fantastiskt verktyg.
Ha en liten skrivbok efter om barnen vill rita eller skriva, låt de få tid för reflektion om de vill de. Många barn kanske somnar också. Bara det blir fint och bra och framför allt frivilligt för barnet.
De kanske vill lägga och klämma på en kudde , de kanske sjunger lite pratar lite, låt de göra de. Låt de prova sig fram.

 

Jag hoppas denna meditation ska nå ut till era barn på ett magiskt sätt.

Jag blir så glad när ni delar och ger feedback, underbart!

Det kommer komma flera barn meditationer, då jag tycker det är super kul att spela in de, och mina barn blir så inspirerande av olika sagor.

Har era barn några förslag så skriv gärna så kanske jag kan spela in deras saga med!

Kram till er