Balansera livet.

Så nu har jag tagit mig igenom 4 hela månader utan VittSocker, Vetemjöl samt alkohol. Anser fortsatt att det är ett av de bästa besluten jag tagit. Man får vara tacksam för varje dag man klarar och jag kan inte säga att jag aldrig någonsin kommer äta godis igen. Men jag hoppas det, då jag mår så mycket bättre just nu. Det har dykt upp många olika tankar, känslor och funderingar från min sida. Det är en lång återhämtnings process i både min kropp och hjärna och jag tar emot det med öppna reflektioner. Jag möter de känslor och tankar som dyker upp och vissa dagar är det otroligt jobbigt och jag vill bara strunta i det. Men jag finner en stark motivation till att jag har börjat skrivit om det här och på min instagram, de hjälper mig i min fortsatta process att motstå sockersuget.

Balans i Vardagen

Man pratar om att balansera livet och hitta sin egen balans.
Det är verkligen inte lätt. Men man kan hitta de där små sakerna i livet som ger en skjuts på vägen.
Tex. med träningen vad tycker jag är kul vad ger mig energi och glädje?
Klart att det blir svårt att ta sig i väg eller göra ett träningspass om man känner sådan negativitet inför ett pass.
Min kost är jag väldigt glad över att jag börjat balansera. Jag äter ingen strikt diet utan jag har börjat med bättre råvaror utan Vitt socker & Vetemjöl. Jag har börjat få mycket mer kunskap om vad sockret gör med min kropp och det är så intressant. Att äta så ohälsosamt som jag gjorde ger enbart negativa konsekvenser både fysiskt och psykiskt. Jag gör valet att jag vill bli piggare och även vara kry i framtiden därför behöver jag tänka på min kost, vilket jag aldrig innan gjort.

Mina tips för att hålla ett mera balanserat liv
är just att förenkla det (svåra).

Se över vad som stressar dig

Som i söndags när jag kände mig stressad över tvätt, packning och städning och diverse saker… Jag valde då att ta mina stavar och ta en promenad i skogen och som det hjälpte mig. Det slutade med ett Lyckosrus i skogen med sådan tacksamhet över mitt liv.
Blir det en väldig stressig situation på jobbet känn att du kan ta några minuter i ensamhet och bara känn din andning här och nu. Rensa bort de negativa tankarna och stressen.

Skapa morgon och kvällsrutiner

På morgonen kanske du kan gå upp tidigare för att få en stund för dig själv. Det kanske inte alltid går, men att gå upp samma tid varje dag har visat sig enligt forskning är bra för oss människor. Gör ett lättsammare yogapass el. drick något varmt och bara va här och nu det sätter formen för din dag. Har du en bra start så förhoppningsvis så sitter denna känsla kvar sedan.
Tänk dig att du är super stressad och fastnar i en bilkö och vill bara skrika på alla bilar och människor ”som inte kan köra bil”. Då har du förmodligen haft en stressig morgon och dagen kan också försätta vara så. Igen negativa tankar påverkar oss väldigt starkt!
Om du då klivit upp tidigare på morgonen fått yoga eller läst lite ur en peppande bok eller mediterat (det som funkar för dig), kanske du har en helt annan känsla i den långa bilkön på väg till jobbet..
En kvällsrutin är också viktigt för att hitta balansen.
Fortsätt att ta hand om dig, även om du kanske är småbarnsförälder behöver du reflektera över dig själv. Kanske hinner du med en promenad i bara 20 minuter eller ett Yogapass som finns på Youtube i cirka 10 min.? Kanske ett varmtbad och en kortare meditation.
Gör saker till rutiner som startar och avslutar dina dagar som belöningar istället för att bli till stressmoment.

 

Lyssna på din kropp

Vad säger den dig? 
Vi påverkas av vad vi äter och stoppar i vår kropp.
Hitta din balans i kosten vad passar dig?
Om du tar hand om din kropp, så kommer livet också att bli mycket enklare på många sätt, du får mer energi och du ger dig själv belöningar i form av träning och bättre mat. Det är din kropp och du ska leva med den resten av ditt liv så hand om den på bästa sätt. 

 

Vad det är du vill uppnå med ditt liv?

Vad är din inre dröm utan folks åsikter, vad mår du själv bra av?
Negativa människor som påverkar dig kommer vi aldrig komma ifrån.
Men du kan själv välja hur du vill ta emot det.
Lär dig vad din Egen Lycka innebär för dig för att finna den rätta balansen i ditt liv.
Hoppas ni alla hade en fin valborg och en fortsatt trevlig 1 maj.
Skickar ut en massa positivitet och bra energi till er och tänk på vad som kan hjälpa er med livsbalansen!
#EgenLycka