Lyckans Sockerfria Semlor
Semmelbullar
10 Urkärnade Dadlar
3 Ägg
1 dl Kokossocker
4 dl Mandelmjöl
1 dl Hasselnötsmjöl
1 msk Bakpulver
1 dl Porfiber
½ msk Kardemumma
1 nypa Salt
1/2 dl Laktosfri-Grädde
1 1/2 dl Havremjölk
Sockerfri-Mandelmassa
50 g Mandelspån
2 msk Kokossocker
1 msk Agavesirap
3 msk laktosfri grädde
Inkråm från bullarna
Tillredning
Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
Semmelbullar:
Mixa dadlarna i en mixer, ha sedan i äggen och kokossockret och mixa ett par minuter.
Blanda de torra ingredienser i en annan bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa i grädde +mjölk.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10-15 minuter. Den blir något kladdig men tillsätt lite mandelmjöl och forma till små bullar. Jag fick ut cirka 6 bullar på detta recept.
Bullarna ska vara i ugnen cirka 20 minuter. Gör du större bullar så cirka 25 minuter.
Gröp ut bullarna så du kan använda dig av inkråmet och ha i mandelmassan.
Mandelmassa:
Börja med att mixa mandelspånen och ha sedan i resterande ingredienserna.
Fyll upp bullarna med mandelmassa och toppa med Laktosfri grädde.
Använde mig av cirka 3 dl Laktosfri grädde till 7 semlor.
Så god Sockerfri, Glutenfri, Laktosfri Semla.
Lycka till med eran bakning =) Dela gärna om ni provar mina recept!
#EgenLycka
Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂
Thank you! 😀 😀
Idag ska jag prova dessa 😍
Så kul att du gillade receptet Anette. Tack igen för att du såg att jag missat skriva kokossocker ;D