1 Januari 2020

Happy New You!

 

Jag kommer i årets första inlägg summera lite av mitt 2019 och intentioner för det nya året 2020. Har även gjort i ordning en liten workbook i pdf. Format som ni får ta del av och börja era planer för det kommande året.

En summering av mitt 2019.
Vilket år vi har framför oss. Har verkligen sett fram emot det, jag känner på mig att detta år kommer bjuda på så mycket bra på alla vis.
2019 var även det ett väldigt bra år, jag bestämde mig för att sluta äta godis, bröd, pasta och inte dricka alkohol och tänka mer på min hälsa och mitt mående.
Jag är inte den som brukar hålla nyårslöften och har inte trott på sånt. Men jag satte upp målet och well, I MADE IT!!!!
Och det kommer jag fortsätta med har ju även tagit bort vetemjöl i min kost. Det har jag även klarat av dock har det varit svårare när man äter ute eller äter hos andra, men är inte lika hård med det. Som att undvika mjöl i såser, det är ett pusslande just när man går ut och äter tycker jag, är lättare att stå över dessert och liknande. Men ibland är man väl för krävande när det ska vara sockerfritt, glutenfritt och laktosfritt haha, men det har fungerat väldigt bra ändå tycker jag.

Har hittat på massa nya recept som jag kan baka på.
Har verkligen tyckt det varit så roligt att dela med mig av och det kommer jag såklart fortsätta med och dela med mig av mina recept. Det får mig att klara av att hålla mig borta från sockret också, för det kan fortsatt vara kämpigt. Trodde aldrig att jag som gravid skulle klara det så bra utan chocklad och framförallt coca-cola. Men ju mer insikt och läsning om vad just socker gör med kroppen, så har jag ändå blivit mer motiverad och inte stoppa i mig massa socker eller ge mitt barn i magen mer socker. Såklart menar jag inte här att alla ska sluta med socker utan det är mitt val och jag har mått väldigt bra av att sluta med det.

Jag har yogat och mediterat på ett sätt som fått mig att må så bra. Det har verkligen gjort mycket med mitt mående. Känner en inre ro och en inre balans. Det gäller bara att hålla kvar vid det. Att inte glömma bort sig utan få rutin på det. Jag märker direkt när jag kommer ur mina rutiner hur mitt mående blir ändrat. Jag är som skrivet en HSP och har större delen av livet besvärats av ångest. Så tro mig livet har inte varit en dans på rosor. Men det är viktigt att finna sin balans, vad som får en att må bra, vad som bara tar och energi och vad man behöver rensa och acceptera i livet.

 

Sista månaden så hoppade jag även på ett hälsokoncept som jag kommer jobba extra med, jag har fördjupat mig i holistiskhälsa på alla vis. Så jag tror min kropp kommer vara på topp 2020!
Det är så intressant vad vi ger till vår kropp och vad den behöver.
Allt är en helhet och vi behöver även tänka på vår insida.
Genom detta hälsokoncept så har jag samtidigt fått träffa så fina underbara peppande människor, som bara ger energi. Är väldigt nöjd med mitt beslut att hittat en sådan verksamhet med sådan värme och bra saker för hälsan, rekommenderar det starkt verkligen. Det kommer jag skriva mer om och jag berättar gärna mer för er som är intresserade och vill veta mera. Känn inte att ni är besvärande, utan skriv gärna och fråga 🙂

Även fått så fin kontakt med likasinnade människor, genom att göra denna instagram, det är så kul att få dela med sig och hitta andra som finner en förståelse och även få dela med sig av verktyg för att få ett bättre balanserat liv.
Hitta sin egen väg.
Att stötta varandra istället för att döma ut varandra och prata skit. Usch sånt är väl bara SKIT bort med sånt ur livet, massa andras dåliga energier som dras ner på ens egna mående. Sånt är det stopp för och jäklar vad skönt det är på alla vis. Hitta bra och peppande folk och fyll upp ditt liv med. Det ger så mycket mer..

 

Innan har jag känt det som att jag inte har några egna intressen. Men efter att verkligen ha rannsakat mig själv, så vad mycket det finns som intresserar mig. Tänker på yoga, meditation, hälsa , kristaller, naturen allt liksom en underbar helhet som jag vågat öppna upp ögonen för. Jag har blivit en stabilare mamma på så många vis, och även blivit gravid och väntar nu om bara någon vecka mitt tredje barn. Hon är beräknad att komma ut och ge ännu mer kärlek till familjen den 23 januari ska bli spännande och se när hon väljer att träda ur i världen min lilla spirutalbaby. Vilket underverk, fantastiskt med all tacksamhet jag känner för mitt liv.


SÅ dags att sätta sina intentioner för 2020.
Jag kommer fortsätta som jag har gjort under 2019.
Jag kommer satsa mera på min hemsida och det jag brinner för att hjälpa andra till ett bättre välmående med mer balans i livet. Men kommer inte stressa på något vis, utan detta år är jag mamma-ledig och det är min (huvuduppgift) detta år, sen är jag sådan som ändå behöver sysselsätta mig med en del andra saker för jag har det drivet inom mig därför så jag hoppas jag på att min hemsida kommer utvecklas ännu mera och att självklart detta hälsokoncept jag startat upp med.

 

Mitt tips till er är att sträva efter små delmål, gör inte en stor hel förändring som kräver alldeles för mycket av dig på en gång.
Som många kommer på i januari, nu ska jag börja träna och äta nyttigt, och man kör på med träningspass kanske varje dag i veckan och går på en stenhård diet. Det kan kanske passa vissa, men jag tror mer på en balans. Men vi är alla olika vad som krävs.
Att sluta med socker var ju en av de svåraste sakerna jag varit med om mycket svårare än att sluta röka och snusa (som jag tyvärr tidigare i livet gjort). Så den första månaden behövde jag vara stenhård ingen frukt eller liknande för då skulle jag återfallit direkt i socker träsket. Nu är jag otroligt nöjd med mitt beslut.
Det är ju även tack vare det beslutet som jag bestämde mig för att göra denna instagram /hemsida och vad jag det har gett mig mycket.  Även jag får en stor personlig-utveckling av att dela med mig.

 

Så alla underbaringar Skriv nu ut och fyll i min lilla workbook och sätt dina intentioner för 2020.

Du ska gå din egen väg för att hitta ett välbalanserat liv som fungerar för dig!

Skriv gärna till mig om ni har frågor eller funderingar.
Gott nytt år till er fina människor!