Kanelbullar

Utan Socker, Gluten och Laktos!

Ingredienser

50 g Laktosfrittsmör
1, 5 dl Mandelmjölk
50 g Torrjäst använde jag mig av, men skulle nog hellre använt mig av färskjäst och lite mindre kanske 40 g.
2 ägg ( Vispa upp)

2 dl Mandelmjöl
1,5 dl Rismjöl
1,5 dl Sojamjöl( använd kokosmjöl om ni hellre vill ha det)
4 msk Nicks (use like sugar)
2 msk Fiberhusk
1 msk Kanel
1/2 msk Kardemumma

Tillredning

Smält det laktosfria smöret och ha sedan i mandelmjölken.
Låt det bli fingervarmt
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Använder du dig av torrjäst så ska de blandas ihop med mjölet.
Använder ni er av färskjäst så ska det blandas med degvätskan.

Knåda alltsammans till en ordentlig deg och låt stå och jäsa i cirka 2 timmar.
Jag brukar ha plastfolie över bunken samt en kökshandduk.
Var förberedd på att degen inte kommer att jäsa lika mycket som en vanlig deg med vetemjöl.

Jag delade sedan upp degen i 2 delar.
Kavlade ut degen och hade mandel och sojamjöl att baka ut med.
Sedan bredde jag Laktosfritt smör över den utkavlade degen, strödde även över kanel samt Nicks (use lika sugar).
Rullade ihop i degen och skar upp små bullar, lägg på ett bakplåtspapper och ha plastfolie och kökshandduk över i cirka 30 min.
Penslade sedan med ett uppvispat ägg och strödde mandelspån över.

In i ugnen 175-180 grader i cirka 15 minuter.
Provar ni mina recept dela gärna med er 🙂
#EgenLycka