Lyckans Sockerfria Morotskaka
Morotskaka
4 ½ dl Mandelmjöl
1 dl Rismjöl
3 tsk Bakpulver
1 kryddmått Salt
1 ½ msk Kanel
2 tsk kardemumma
1 msk Nicks (Use like Sugar)
3 Ägg
½ dl Laktosfri Vispgrädde
4 msk Honung
1 ½ msk Citronsaft
3 dl Rivna Morötter
Frosting
80 g Laktosfritt Smör
175 g Laktosfri Philadelphia
Citronsaft + Citronzest(rivet skal citron)
1 msk Nicks (Use like sugar)
1 msk Honung
Tillredning
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda torra ingredienser til morotskakan först.
Blanda resterande inredienser sedan i en annan bunke.
Blanda ihop alltsammans
Smörj en form med med avtagbar kant.
Kakan ska vara i ugnen cirka 45 minuter.
Jag valde att efter 30 minuter lägga på folie på kakan.
Under tiden kakan svalnar så kan du göra i ordning frostingen. Ha sedan frostingen på kakan och toppa med rivna morötter.
Så god Sockerfri, Glutenfri, Laktosfri Morotskaka.
Perfekt och baka vid vilket tillfälle som helst.
Lycka till med eran bakning =)
Dela gärna om ni provar mina recept!
#EgenLycka
Hej Sandra!Vi har inget nicks socker, finns det något annat? Ska baka i morgon till ett drop in fika.
Hej Annette!
Då skulle jag prova att söta den med alternativt honung, kokossocker (tänk på att då kan det bli lite kokossmak på kakan), agavesirap, dadelsirap, stevia/sötströ ( beroende på hur hård du är på sötningsmedel)?
Så får du smaka av hur mycket ungefär som behövs 🙂
Tack 😘